دیده بان بازار

بعد از وارد شدن از لینک بالا به سایت مدیریت فناوری بورس تهران TSETMC لوگوی بینابورس در بالای سایت ذکر شده نمایان می شود.مادامی که از این طریق وارد شده اید از درج هر مطلبی در سایت بینابورس آگاه میشوید لذا پیشنهاد میشود برای رصد بازار در طول معاملات از لینک بالا اقدام نمایید.  + ادامه

نمادهای معرفی شده

با ورود به این صفحه شما وارد سبد سهم های معرفی شده بینابورس می شوید.سیستم بصورت"خودکار" سود و زیان هر سهم را محاسبه میکند.همچنین در این صفحه شما می توانید از میانگین قیمت خرید,زمان معرفی,میزان سود,وضعیت سهم(نگهداری یا فروش) و همچنین توضیحات کارشناسان سایت در مورد هر نماد اطلاع حاصل نمایید. + ادامه

ثبت نام

همراهان عزیز بینابورس برای دریافت پیامک های سایت لطفا ابتدا در سایت ثبت نام نمایید ثبت نام

نمادهای سبدگردانی

این گزینه مربوط به اعضاء سبدگردانی می باشد

کدال

بزودی

29 (1)

انواع افزایش سرمایه

انواع افزایش سرمایه

امروز داشتم با یکی از اعضاء سبد گردانی صحبت می کردم و بین صحبت ها متوجه شدم ایشون و احتمال زیاد خیلی از شماها  تعریف درستی در مورد افزایش سرمایه ندارید.

در این مبحث آموزشی می خواهیم ببینیم آیا همیشه وقتی اسم افزایش سرمایه  می آید باید از خوشحالی بپریم هوا؟؟؟؟؟و یا نه هر افزایش سرمایه ای مناسب نیست؟؟؟

به زبان دیگر چرا افزایش سرمایه یک شرکت مثل تکمبا در زمانی که اعمال شد,اینقدر باعث گرون شدن سهم این شرکت شد ولی  یک افزایش سرمایه مثل ذوب, بلافاصله که روی کدال آمد صف خرید میلیونی این سهم ریخت؟؟

افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی:

یعنی اینکه  مثلا شما یک زمین دارید که این زمین رو ده سال قبل خریدید ۵ میلیون ,الان این زمین شده ۴۰۰ میلیون.حالا توی صورت های مالی بخواهند این ۵ میلیون رو به ۴۰۰ میلیون تبدیل کنند باید افزایش سرمایه صورت بگیرد.یعنی ارزش یک دارایی رو که قبلا کم بوده ولی الان زیاده رو در  صورتهای مالی اصلاح و یا تجدید می کنند.خب زمین شما یک دارایی است.یک دارایی بدون استهلاک.پس این افزایش سرمایه خوبه,دوست داشتنیه.

ولی یک وقت شما می گید من ماشینم رو که ده سال  قبل خریدم ۵ میلیون الان شده ۲۰ میلیون,اینو می خوام تجدید و در صورتهای مالی تصحیح کنم.خب درسته که قیمتش افزایش پیدا کرده ولی این ماشین ۱۰ سال هم کار کرده,هزینه تعمیرات داره,استهلاک بالا میره و استهلاک هزینه است.

حالا چند وقت قبل اگر روی کدال افزایش سرمایه ذوب رو نگاه کنید نوشته"تجدید ارزیابی طبقه دستگاه ها و ماشین آلات و تجهیزات".خب ماشین آلات الان دیگه هزینه تعمیرات دارن و این هزینه های جانبی و در کل هزینه های شرکت رو بالا میبره و این روی ارزش سهام و سود این شرکت تاثیر منفی می گذارد.یعنی ذوب اون ماشینه رو که مثال زدم تجدید ارزیابی کرده متوجه شدید؟؟؟؟؟(برای همین ما سیگنال فروش رو بعد از روی کدال آمدن افزایش سرمایه صادر کردیم و در قله فروشنده بودیم).

پس تجدید ارزیابی اگر از اون زمینه باشه خوبه ولی اگر از این ماشینه باشه بده.چون سود و ارزش سهم پایین میاد.

 

افزایش سرمایه از محل آورده نقدی:

این مال زمانی است که شرکت پول لازم داره,مثلا می خواد جایی رو توسعه  دهد و یا طرحی رو تکمیل و یا راه اندازی کنه و نقدینگی کم داره.

در این صورت شرکت به ازاء مقدار قبلی سهم هر سهامدار, امتیازی جهت خرید سهام جدید می دهد که به آن حق تقدم میگویند.این حق تقدم ۱۰۰ تومان برای شرکت داره.یعنی سهام شما رو به نسبت افزایش سرمایه گفته شده افزایش می دهند ولی به همان نسبت مبلغ اون رو کاهش می دهند.و شما برای بدست آوردن سهام کامل بجای حق تقدم باید ۱۰۰ تومان به شرکت بدهید.خب تا اینجا اتفاقی نیفتاد که جذاب باشه درسته؟

صرفا این گونه افزایش سرمایه زمانی خوبه که ببینید این پول رو می خواهند کجا سرمایه گذاری کنند.آیا می خواهند باهاش طرح توسعه راه اندازی کنند؟ که خب خیلی خوبه چون مستقیم روی سود تاثیر داره, یا اینکه نه می خواهند مثلا وام های عقب افتاده خود را بدهند و یا جایی رو تعمیر کنند و در کل گزارشی در جهت توسعه شرکت ندادند که این بد خواهد بود.

افزایش سرمایه از سود انباشته:

هر سال شرکت ها باید سود پرداخت کنند.حالا این سود نقدی سالیانه وقتی پرداخت نشود و یا صرفا قسمتی از اون پرداخت شود, روی هم جمع میشه زمانی که زیاد شد, افزایش سرمایه از سود انباشته نام میگیرد.این نوع افزایش سرمایه خوب و جذابه.چرا؟؟چون آورده ندارد.یعنی نیازی نیست پولی بدید.و به اصطلاح در ایران می گویند سهام جایزه تعلق گرفته.در این روش معمولا نسبت کاهش قیمت سهم بعد از افزایش سرمایه, بسیار کمتر از درصد افزایش سرمایه است.و معمولا خیلی زود این کاهش قیمت جبران می شود

افزایش سرمایه از مطالبات:

یعنی اشخاص و یا شرکت هایی که از شرکت طلبکارند در افزایش سرمایه, دیگر اون ۱۰۰ تومان رو نمی دهند.

اینجا هم صحبت از یک آورده نقدی مطرح است.یعنی پولی که شرکت باید بپردازد رو نمی پردازد و بجای اون, سهم به سهامدار داده و اون ۱۰۰ تومن رو نگرفته. و به شما گفته  این ۱۰۰ تومان رو قبلا دادید.متوجه شدید؟یعنی بجای پولتون اون صد تومان رو نمی دیدید.این شکل هم مثل افزایش سرمایه از محل آورده نقدی است.یعنی همراه با آورده است.پس تا حالا جذابیتی ندارد.جذابیت اون (مثل افزیش سرمایه از محل آورده نقدی) زمانی است که بدانیم این پولی که نداده و دستش هست رو کجا می خواهد سرمایه گذاری کند.و این خرج کردن پول, آیا تاثیر مثبتی روی سود  دارد(مثل طرح های توسعه) ؟؟؟؟و یا نه تاثیر منفی دارد و سود شرکت و به تبعه آن ارزش سهام شرکت کاهش پیدا می کند؟؟؟

خب الان متوجه شدید کدوم خوبه و کدوم بد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

البته اینها مباحث سطوح متوسط بورس هستند که بنده سعی کردم به زبان خیلی ساده به شما توضیح دهم.

بخشی